Navn: Ridgeland’s Fama’s Yatzy

Reg: 19229/97

Kallenavn: Yatzy

Født: 02.02.1997

Kjønn: Tispe

Farge: Rød/hvit

HELSE:

Øyenlysning: Fri

HD: A

Fanconi: 

PRA: 

Yatzy var en omplasseringshund som kom fra samme oppdretter som der vi kjøpte Snoopy. Yatzy kunne ikke være hos sine eiere grunnet personlige årsaker. Vår oppdretter Tone lurte derfor på om vi kunne ha Yatzy hos oss noen dager frem til hun fant nye eiere, da var hun ca. 7 måneder. Det var ikke noe problem da tidligere eier bare bodde få minutter fra oss. Yatzy ble min hund fra første stund, jeg elsket virkelig denne hunden. Hun var kjærlig mot oss alle, men hun viste litt usikkerhet til nye folk. Det kunne se ut som hun ikke hadde hatt det så bra tidligere i sitt liv, noe vi merket på henne helt frem til hun døde. Yatzy var med meg i tykt og tynt, og var bestandig snill mot oss alle sammen. Tone kom for å se hvordan Yatzy hadde det hos oss, hun skulle jo prøve å finne et nytt hjem til den lille frøkna. Jeg har blitt fortalt i ettertid at da Tone så Yatzy og meg sa hun “hva har jeg gjort?”  Tone forstod rask at denne frøkna ikke kom til å flytte fra oss. Mamma og pappa måtte bare godta enda en hund.

Yatzy var sjefen i huset, hun satte Snoopy på plass om det var nødvendig. Yatzy og Snoopy fikk et kull i 2000, og det kom 4 fine valper ut av dette kullet. Vi fikk ha dette kullet hjemme hos oss, selv om det var Tone som hadde valpene i sitt oppdrett. Vi lærte mye ut av å ha valpene hos oss. Vi hadde god hjelp av Tone, alt fra stell av 1 dag gamle valper til de skulle flytte. Yatzy var en utrolig omsorgsfull og god mamma for valpene sine. Yatzy har vært stilt en del ganger sammen med oppdretter Tone.

August 2003 opplevde jeg den mest sorgfulle dagen i mitt liv, min kjære Yatzy ble akutt syk å hadde store smerter da hun reiste seg. Vi reiste til dyrlegen med henne, tok mange forskjellige prøver for å se at det ikke var kreft. Tiden virket til å stå stille, og Yatzy ble verre for hver dag som gikk å hadde store smerter. Vi trodde det kunne være noen fruktkarameller hun hadde spist som vi fant ut at hun hadde spist. En dag ble Yatzy funnet halvveis på vei opp i sofaen, hun var helt apatisk og vi fikk ingen kontakt. Det bar til dyrlegen igjen på natta hvor hun fikk intravenøst, hun fikk komme hjem og lå der med drypp gjennom hele natta. Vi dro med Yatzy til dyrlegen på morgenen igjen. Kort fortalt  så hadde dyrlegen ventet en del timer før hun kunne åpne Yatzy fordi hun ikke var sterk nok. Da hun omsider fikk litt krefter og var sterk nok åpnet de henne, hun var full av kreft innvendig, lever og nyrer var angrepet. Spørsmålet om å operere henne kom, men hun ville bare leve noen timer til. Svaret var enkelt, la henne slippe dette. Jeg fikk se henne en siste gang før de lot henne sovne inn.

En fantastisk hund som alltid har vært med meg i hjerte, hun ble dessverre bare 6 år, men hun har gitt meg mye. Mange gode minner har jeg tatt med meg videre. Hun lever videre i våre hjerter. 

STAMTAVLE

 1. FORELDRE
  FAR

  Faraoland Nile Wild Dekese
  S46839/94

  MOR N UCH
  Watzikima’s Fama
  05965/90    HD:A
  Rød/hvit
 2. BESTEFORELDRE
  FARFAR S N UCH
  Faraoland Nile Wild Akabusi
  S11464/92
  FARMOR

  Bokoto Nile Gosimer Glowlim
  S33082/91

  MORFAR

  Lysebo’s Dino The Star
  06027/88    HD:A
  Rød M/hvitt

  MORMOR INT N S UCH NORD V-87
  Tahzu’s Red Rosebud
  S11572/85
 3. OLDEFORELDRE
  FARFAR’s FORELDRE

  Azania’s Ilario
  07504/89    HD:A

  Bokoto Nile Black Tango
  S37196/89

  FARMOR’s FORELDRE

  Bellini
  KCSB4417BR

  Bokoto Nile Cherokee Lady
  KCSB4020BW

  MORFAR’s FORELDRE

  Azenda Ekos
  14453/87

  Azenda Starstuff
  07586/87

  MORMOR’s FORELDRE

  Senjisfinx Kilimanjaro
  S17956/81

  Beldams Black Dancing Solitaire
  S16252/81