Valper og oppdrett

Oppdrettet startet for alvor i desember 2016 med vårt første kull under kennelnavnet Catarro Cani, da satte vi lidenskapen i system. Vårt ønske er å bidra positivt med å fremme denne rasen, og bringe interessen for basenji og dette glade hundelivet videre til andre.

Vi produserer ikke valper, vi driver aktivt oppdrett av sunne, gode og flotte rasehunder. Hos oss er våre hunder fullverdige familiemedlemmer, så også med valpene de ukene de får være hos oss.

Så, hvorfor akkurat basenji? Vel, det er enkelt å svare på, den er veldig enkel å bli glad i. Stolt reisning, oppmerksom øreholdning, elegant sterk kropp og den hardt ringlete halen som en avslutning.  Urhunden med aner fra tusentallet før Kristus. Den er en levende kulturarv, og det er vårt ansvar som oppdretter å ivareta dens særtrekk og drive avl i henhold til rasestandard. Vi må ta vare på denne “lille ville tingen fra bushen”, dens egenskaper, nysgjerrighet og forsiktighet, dens avventende holdning til både to- og firbente rundt seg. Alt det som har gjort at basenjien har overlevd i årtusener, og som kanskje gjør at en basenji kanskje ikke er en allemannshund. Men for den som lærer en basenji å kjenne, vil sannsynligvis aldri ha noen annen rase.

Hele prosessen, helt fra valg av avlsdyr og frem til valpen skal flytte ut er en kontinuerlig jobb for å hele tiden bli bedre. Først er det vurderingen av egenskaper, helse og stamtavler for å legge best mulig grunnlag for neste generasjon basenjier. Vårt oppdrett bygger på rasekunnskap, god dyrevelferd, og til enhver tid beste mulig kjennskap til helse og gemytt.

Så, når valpene er født, så har vi 8 små uker til å gi den best mulig start på livet. Valpene vokser opp i hjemmet, i stuen sammen med oss og resten av flokken, blir vant til lyder og sosialisert fra første stund. Vi jobber aktivt hver dag disse ukene for at valpen skal få oppleve mest mulig sammen med sine søsken, nye ting, nye lyder og lukter…. Så blir det ikke så skremmende den dagen man er “alene” i den store verden.

Valpene får aktiv trening med renslighet, trygghet med bur, bruk av halsbånd og øvelser på biltur. Alt for at valpens nye familie skal få best mulig utgangspunkt på det nye familielivet.

Valper og forespørsel

Alle våre valper leveres registrert med stamtavle, id-merket med microchip, helsesjekket/helseattest og vaksinert ved 8 ukers alder. Alle blir levert med kjæledyrpass. (som b.a. kreves for utenlandsreise o.l.)
Og valpen får en “startpakke” med på veien til sitt nye hjem.

Basenjien har som regel løpetid kun 1 gang i året, på senhøsten. Det gjør jo til at stort sett alle valper blir født i perioden november-januar. Derfor opplever man at det gjerne er ventelister, slik er det også hos oss. Vi anbefaler derfor de som er interessert i basenji å opprette kontakt med oppdretter så tidlig som mulig.
Vi jobber aktivt med oppdrettet hele året, og det vil være mulig å sette seg opp på en reservasjonsliste for kommende kull. 

Vi har et krav for valpekjøpere som ønsker sette seg på listen, vi tar i første omgang en videochat slik at vi kan bli litt kjent med hverandre og dere med rasen og våre hunder. De som har mulighet er også hjertelig velkommen på besøk hjem til oss og våre hunder.

Ønsker du mer info, er interessert i en valp, eller kanskje foreløpig bare litt nysgjerrig på hva basenji er? Ta gjerne kontakt, helt uforpliktende. Bruk gjerne skjema til høyre:

Lyst på valp? Send oss noen ord om deg selv

  Våre valpekull og kullplaner

  Høst/vinter 2023

  Tidligere valpekull

  Høst 2022

  Høst 2022

  Høst 2022

  Høst 2021

  Høst 2020

  Høst 2020

  Høst 2020

  Høst 2019

  Høst 2018

  Høst 2018

  Høst 2017

  Høst 2016