Om oss

Catarro Cani driver oppdrett av rasen Basenji, en fasinerende skapning fra bushen i afrika. Denne «ville tingen fra bushen» er blitt en lidenskap, både som kose-/familiehund og utstillingshund.

Vi fikk vår første Basenji ved navnet Ridgeland`s Snoopy The Bandit i 1996 som var en sort/hvit hannhund. Da Snoopy var 1,5 år fikk vi en rød/hvit tispe ved navnet Ridgeland`s Fama`s Yatzy som var født i 1997, dette var en omplasseringshund, men fra samme oppdrett som vi kjøpte Snoopy.

Da jeg kjøpte meg hus i 2008 ønsket jeg meg en egen hund. Siden vår tidligere oppdretter ikke lenger drev aktivt med avl, ønsket jeg å kjøpe fra samme oppdrett som min mor hadde kjøpt fra noen år tidligere. Jeg kjøpte min første sort/hvite Basenjitispe i 2008. Hun har et flott gemytt å er en veldig snill og trofast hund. Jeg har ikke angret en dag på at hun kom inn i livet mitt.

20140810_220720Etter en del år ønsket jeg meg en tispe til som jeg kunne stille og avle på videre, men som også kunne være en venn for Nikita. Det var her Nala kom inn i bildet i 2013 fra samme oppdrett som jeg kjøpte Nikita. Det er her Catarro Cani starter.

Catarro navnet er min mors pikenavn, hun er opprinnelig fra Sør-Amerika (Bolivia). Da jeg skulle bestemme meg for et kennelnavn ønsket jeg at det skulle bety noe eller ha en betydning for meg. Da dukket Catarro navnet opp, dette navnet bringer meg tilbake til mine opprinnelige røtter. Navnet Cani som jeg også har med er italiensk for “hunder”, så Catarro Cani betyr; “Catarro hunder”.

Vi har erfaring med rasen siden 1996 og hatt valper på tispen som vi hadde i 2001. Dette er en rase som vi er blitt veldig glad i, det er aldri en kjedelig dag med en Basenji i hus. Catarro Cani har som mål å avle frem hunder med godt gemytt, gode linjer og god helse. Og kunne være med på å videreutvikle denne rasen i tråd med rasestandard.

2014-03-04-23-22-14Oppfølging av alle valpekjøpere er en selvfølge for oss dersom kjøper ønsker det. Her er det ingen spørsmål som er dumme eller feil de vil bare gi deg mer kunnskap og erfaring.

Nala er klar for å svare både via facebook og epost…