:baroo

20. februar 2016

NKK utstilling Bø

Det er den første utstillingen jeg skal stille Nala på etter utstillingen i Drammen.

Vi har trent en del, også begynt på handlerkurs. De siste ukene har Nala forandret seg litt, hun har mye energi som har gjort til at hun ikke er like fokusert når vi har trent. To dager før vi stilte i Bø hadde jeg lært en ny måte å stille henne på slik at topplinja skulle bli bedre. Jeg måtte velge mellom å gjøre det jeg har gjort tidligere eller satse og prøve det nye jeg hadde lært, en gang måtte jo være den første.

Jeg hadde pakket alt klart dagen før, badet henne og trent litt. Reiseveien var ikke så lang, men jeg liker å være tidlig ute til utstillingene. Jeg synes det var veldig trangt, nesten ikke plass til bur eller oss selv. Det ble ikke så mange turene ut av buret for Nala på forhånd, da det var veldig kaotisk rundt oss. Det var ikke så mange Basenjier meldt på, bare 9 stk, men kun 7 stk som møtte opp. Det var påmeldt 2 med Nala i hennes klasse, men kun Nala som møtte opp, dermed var det bare oss i denne klassen.

img_20160220_125845Nala hadde ikke dagen sin i Bø, ingen av oss fant roen eller fokuset. Jeg fikk heller ikke stilt henne opp slik jeg burde og topplinja var alt annet en rett. Hun stod med høy kul på ryggen som gjorde til at beina kom inn under rumpa, dermed ble også halefestet helt feil. Vi fikk første plass i åpen klasse, men med kun “very good”. Kritikken hun fikk gikk helt enkelt på at topplinja, halefeste og bakbeina ikke var i riktig vinkel fordi hun ikke stod riktig med bakbeina. Fikk god kritikk på ører, hodet….

Det er hvertfall et pluss at hun estetisk er riktig, men synd at vi ikke klarte å løfte oss til en høyere plassering grunnet dårlig dag for oss begge.

Jeg tar med meg videre rådene jeg har fått og det jeg lærte to dager før vi skulle stille.  Jeg vet at Nala er bedre en very good, hun har fine bevegelser når hun slipper seg fri.

Vi skal slappe av noen dager før vi trener mer å gjør oss klar til neste utstiling som er i Kristiansand 3 uker etter denne utstillingen.

Heldigvis er det bestandig hyggelig å treffe kjente hundeeiere igjen på utstilling, og bli kjent med nye.

 

Resultat: VG.AK 1.AKK

:baroo
About Jeaneth Catarro
En blandingsrase, en elegant tispe, gyllen av farge og uten rynker. Meget godt gemytt, noe sjenert, men med bestemte meninger. Langer godt ut i ringen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *