:baroo

7. mai 2017

En hyggelig dag med hele gjengen

Noen ganger tenker jeg, er det verdt å stå opp kl 03:30 tidlig søndags morgen for å stille til utstilling? Veldig ofte kommer jeg frem til at “ja det er faktisk verdt det” ihvertfall på slike dager som denne.

Tinka løper til tider ganske bra i sin debut.

Dagen startet fra Mandal ganske så mørkt på morgen, men etterhvert som tiden gikk kom solen frem. Mer sol kom og dagen så ut til å bli like fin som værmeldinga hadde lovet, men den gang ei. Da vi hadde ca 30 min igjen før vi var fremme, kom det skyer og yr, dette så ikke veldig lovende ut. Vi kom frem og fikk rigget opp teltet vårt ute, siden vår gruppe skulle stille ute. Alt var på plass og vi ventet bare på at det skulle bli vår tur i ringen. Alle jentene satt i bilen for å holde varmen, det var ganske så surt å være ute i blåst og regn. Vi holdt oss mye i teltet hvor det var lunere. En god stund etter vår oppmøtetid som var kl 11:00, kom vi omsider inn 12:15. Flaks for oss denne dagen at vi ikke kom inn til tiden, solen kom jo frem 30 min før vi fikk startet i ringen og det ble straks hyggeligere for hunder og mennesker som stilte ute.

 

Luna viser seg stolt frem, har forstått at på bordet skal man stå stille. (noen ganger…)

Valpene
Jeg og handler Steinar Østensen skulle inn med hver vår valp fra vårt eget oppdrett i Catarro Cani. Tinka og Luna skal nemlig debutere i ringen i dag. Dette har jeg vært veldig spent på. Selv om vi har trent med disse små blir det ikke det samme som om du faktisk skal inn i ringen, og for de små var alt spennende i luften og gresset, mange nye inntrykk. Men jentene fikk vist noe av det de har lært selv om de også tullet litt. Tinka ble BIR-valp denne dagen og Luna fikk en god 2. plass, begge med superfin kritikk fra dommer Terje Lindstrøm. Veldig stolt av begge jentene våre.

 

Da hanhundene hadde gått var det Nala sin tur, hun var helt i modus denne dagen. Hun dro inn alle lukter med snuten høyt i være og myste mot solen. Vi hadde en konkurrent i championklassen. Jeg stilte opp Nala, kjente at hun virkelig var fokusert og det føltes veldig bra. Nala fikk Excellent med CK og vant sin klasse. Da var det Nikita og Steinar sin tur. Nikita viste seg godt i ringen å steget med lange og elegante steg som bare hun kan. Jeg var så spent, men visste at sammen med Steinar er de to som dynamitt. Nikita løp inn til exellent og CK, stolt som en hane stod jeg på sidelinjen å bare jublet. Da gjenstod tispeklassen for de tre som hadde fått Excellent med CK. Etter litt løping for dommer var avgjørelsen klar, Nala ble BIR denne dagen og Nikita ble 3btk med sitt andre cert. Veldig stolt av vår Nikita som ikke er en ungdom lenger, men presterer veldig godt. Jubelen stod i taket i teltet til team Catarro Cani.

Godt å ha en hund med erfaring. Nala finner godt fokus her.

Gruppefinalene

Vi ventet på gruppa for valper hvor Tinka skulle inn, gruppa for Nala i gruppe 5 og ikke minst gruppen for veteraner hvor Nikita skulle inn. Som om denne dagen ikke var bra nok fikk vi enda flere gode resultater. Tinka på 4,5 mnd. gikk inn til BIG2 i gruppen for valper. Nala plasserte seg dessverre ikke i den store gruppe 5, men som avslutning på den fine dagen så gikk vår kjære veteran Nikita inn til en BIS4-Veteran. Kan tro det stod en stolt eier på utsiden av ringen da handler Steinar Østensen og Nikita gikk frem til 4. plassen.

En super dag for team Catarro Cani. Ikke nok med det, men handler Steinar Østensen og jeg gikk i oppdrettklassen for korthåret Chihuahua for å hjelpe en annen oppdretter. Her gikk vi inn til en 4. plass.

Vi er veldig fornøyd med dagen og alle de flotte resultatene vi har prestert sammen med hundene. Så var det bare å pakke sammen telt og alt utstyret vi hadde og begynne på reisen hjem. En liten stopp for mat på veien sammen med venner fikk vi til før veien gikk videre hjem til Mandal.

 

 

Ikke alltid like lett med fokus når det er mye spennende lukter i gresset.

:baroo
About Jeaneth Catarro
En blandingsrase, en elegant tispe, gyllen av farge og uten rynker. Meget godt gemytt, noe sjenert, men med bestemte meninger. Langer godt ut i ringen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *