:baroo

12. juni 2017

To dagers utstilling i Danmark

Avreise fra Mandal til Danmark, vi skal reise med Color Speed over til Danmark. Tidlig avreise fra Kristiansand betyr å stå opp tidlig, godt alt er pakket og klart allerede. Min søster skal passe de gjenværende hundene for oss, det er kun Nala vi skal stille i Vejen. Heldigvis gikk turen med båten fint, ikke spesielt med bølger på havet, noe som er fint ettersom jeg blir fort sjøsyk. Nala har ikke vært med på båt før, men vi bestemte at hun skulle få sitte i bilen hvor hun har alt det kjente rundt seg. Vi unnet oss frokostbuffet, som vi absolutt ikke angret på. Turen over dammen gikk bra for Nala og oss. En liten stund etter vi kom til Danmark kom det et voldsomt regn, som fulgte oss hele veien frem til Vejen. Sette opp telt i dette været hadde ikke vi beregnet, vi var gjennomvåte etter få minutter, men fikk da teltet på plass.

Vi hadde vårt første natt på et helt greit motell i Fredericia. Første dag for utstilling var i gang, vi hadde helt greit vær med oss. Nala og jeg var klar for å prestere, vi håpet på det danske certet. Men vi hadde nok med gode konkurrenter mot oss. Jeg reagerte umiddelbart på at utstillingsbordet ikke var satt opp i vår ring. Vi fikk vise hundene på bakken med en dommer som stod over hundene, noen trakk seg som jeg godt kan forstå, men Nala ble stående helt stille. Selv med en dommer som så vidt turte å se på tennene til de forskjellige hundene, oppførte Nala seg eksemplarisk. Hun gjorde absolutt alt hun skulle, men det holdt dessverre ikke. Mot alle de andre hundene ble hun en liten og tynn basenji på 40cm. Jeg forstod fort at dette ikke ble vår dag, vi fikk kun excellent. Dermed var vår dag fort over, slukøret og skuffet dro vi på andre oppdagelser i Danmark. Trøsten var at det kommer en ny mulighet i morgen. Vi gikk en god tur med Nala i byen, selv om skuffelsen var stor koste vi oss.

Etter en natt med noe mindre søvn, var vi klare for dag nr 2. Etter en skuffende første dag, hadde jeg nullstilt hodet. Jeg visste Nala ville gjøre sin jobb, men selvfølgelig ekstra klar over at vi kunne gå på med en ny skuffelse. Kritikken fra dagen før var så generell at det kunne vært kritikken til en hvilken som helst hund og rase. Det var veldig ustabilt vær denne dagen. Det var varmt og klamt, men opphold. Helt frem til vi tok de første skrittene inn i ringen, da forsvant sol og noe regn kom. “Typisk tenkte jeg, dette er vår flaks”. Vi fikk stille på bordet denne dagen. Jeg merket umiddelbart at dette var en dommer som hadde dømt basenji før og visste hva som stod i rasestandarden. Vi fikk god kritikk på de tingene som jeg vet er hennes sterkeste sider, dessverre nådde vi ikke helt opp denne dagen heller til cert eller cacib, men vi fikk exellent, ck og 3. btk. Vi var så nær en 2 plass, men ble byttet etter lang vurdering fra dommer.

Veldig skuffet, men selvfølgelig med mye bedre resultater enn dagen, var dagen over for oss. Ingen ny tittel klarte vi å hente med oss, men dette er gamet. Tror ikke Nala bryr seg så veldig annet at hun nok merker min skuffelse. Vi trøste-shoppet litt pledd til alle jentene og guttene i flokken vår. Etterhvert pakket vi sammen tingene våre og reise tilbake til motellet. Klare for shopping tok vi oss en tur til byen. Deretter ble det avslapping. Vi hadde tatt oss en ekstra dag i Danmark derfor dro vi ikke tilbake før neste dag. Hele turen til båten og over dammen til Kristiansand og Mandal gikk kjempe fint. Nala oppførte seg flott, men var veldig glad for å komme hjem til flokken sin.

 

 

Mange nye inntrykk, erfaringer og ikke minst minner har vi fra denne turen. Tap og vinn med samme sinn. Vi håper på bedre lykke neste gang 🙂

:baroo
About Jeaneth Catarro
En blandingsrase, en elegant tispe, gyllen av farge og uten rynker. Meget godt gemytt, noe sjenert, men med bestemte meninger. Langer godt ut i ringen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *