:baroo

4. juli 2017

En kald og våt dag i Trondheim

Vi var litt usikre på om det ble påmelding til denne utstillingen, da det er en lang reise som var estimert til ca 11 timer i bil. Omsider bestemte vi oss for å melde på to voksne og to valper. Vi reiste på fredag, men skulle ikke stille før på søndag, men vi ønsket å ta turen som en liten ferie/tur for oss og hundene.

Vi reiste på morgenen, hundene synes nok det var i det tidligste laget. Noen stopp for lufting av jentene hadde ble det, må jo til når valpene er med. Jeg må si meg imponert av alle jentene som oppførte seg så fint i bilen, ikke mas selv så mange timer i bil. Også veldig happy for at Nikita på 8 år var rolig i bilen, hun er nemlig ikke så glad i å kjøre bil. Jeg fikk tatt selfie med den største sølv-elgen jeg har sett, hadde passet rett inn i mitt interiør bortsett fra at den er noe stor, hehe…

Vel på plass i Trondheim og på hotellet vi skulle bo på, var det tid for litt mat og en strekk på beina for to og firbeinte. Helt ok rom fikk vi, tror alle gledet seg til en god natt søvn. Siden vi ikke skulle stille før søndag, hadde vi hele lørdagen til å se Trondheim by. En fin tur med hundene i parken, herlig å se hvor livsglade våre hunder blir når de får være med på det sosiale. Er det noe jentene kan så er det å sjarmere alle de møter på. Det hyggelige med at Basenji ikke er så kjent er at folk er nysgjerrige på rasen å spør mye. Det ble ikke en sen kveld for vår del, vi skulle tross alt prestere dagen etter.

Etter en nesten god natt søvn, kun nesten fordi jeg alltid er redd for å forsove meg så bar det videre til utstillingen. Jeg var veldig spent da jeg så utstillingsområdet som var full av vann og gjørme, det hadde regnet ganske bra i løpet av natten. Varmen var også skrudd av så det perfektet været uteble. Telt, utstyr og hunder vel på plass var vi klare å ventet på vår tur i ringen. Da vi skulle inn med valpene startet det med litt yr i luften, men valpene gjorde ikke noe av det. Flinke jenter med valpete steg, viste seg fint og ikke minst logret de til dommeren da de stod på bordet.  Plassering i valpeklasse ble det nr 2 på Tinka og nr 3 på Luna av 6 valper med kjempegod kritikk, og med kommentar på utmerket gemytt på begge jentene. Nala gjorde jobben sin som hun pleier, selv i regn og vind vant hun championklassen i konkurranse mot 2 andre. Veteran Nikita synes det var litt rart med så fuktig gress, selv om hun er vandt med det. Hun gjorde en fin opptreden i ringen og ble BIR veteran med CK. Tilslutt var det tispeklassen hvor Nala løp inn til en fin 1.BTK plassering med CACIB, og BIR og Nikita kom som nr 4 med R.Cert i tispeklassen, certet glapp dessverre akkurat for oss. Men jeg er fornøyd og glad over prestasjonene til jentene. 

Videre i gruppene ble Nikita valgt ut som 5-6 plass i BIS veteran, det var Handler Jean Christopher Andersen som løp med Nikita. Jeg synes det er veldig hyggelig når andre handlere har lyst å handle våre hunder. Det har våre hunder godt av og i dette tilfelle hadde Jean Christopher lyst å løpe med Nikita og lære mer om basenji. Kjempeflott prestasjon i deres debut sammen, veldig stolt av dere. Etter en kald og våt dag i ringen var det veldig godt å komme tilbake til hotellet for mat og tørre klær.

:baroo
About Jeaneth Catarro
En blandingsrase, en elegant tispe, gyllen av farge og uten rynker. Meget godt gemytt, noe sjenert, men med bestemte meninger. Langer godt ut i ringen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *