:baroo

6. august 2017

For første gang med på svenska Basenjispesialen

I flokken vår er det 3 av 4 som er påmeldt til den svenske spesialen, av tilsammen ca.85 påmeldte basenji. Gamlemor Nikita på snart 9 år skal få være hjemme, det er mommo, moffa, Max og Zorro som skal passe på dronninga vår. Hun er ikke så glad i de veldig lange bilturene.

Grunnen til at valpene skal være med til Sverige er at de absolutt trenger trening, når det gjelder å oppføre seg i ringen, rundt andre hunder og mennesker å finne roen og fokus når de skal jobbe. Etter mange timer i bil ankom vi hotellet vi hadde booket, et veldig hyggelig hotell der vi skulle bo sammen med Helena som eier Yolo, pappa til våre valper og Gro som er oppdretter av Nikita og Nala. Det er ikke mange turer valpene har bak seg på hotellbesøk, men de roet seg utrolig fort, det merkes at valpene blir eldre.

Sikring av utstillingstelt

Etter en god natt søvn satte vi kursen mot utstillingen, i sterk vind fant vi teltet vårt nesten flatt med bakken. Vi fikk det opp igjen og installert oss ganske greit i teltet vårt, jentene fikk sitte litt i bilen for å holde varmen. Tinka og Luna var de første som skulle ut i ringen av de 3 hundene vi hadde med, men de var ikke glad for den sterke vinden, som du sikkert forstår så viste ikke jentene seg fra den beste siden.  Akkurat derfor er det så viktig å få trening på forskjellige type utstillinger og værforhold. Det ble ikke plassering på jentene denne dagen, men godt fornøyd med opptreden og en takk til Gro Udby for hjelp med handling av Luna. Heller ikke Nala plasserte seg denne dagen, det var absolutt ikke fordi Nala ikke viste seg godt, for det gjorde hun, men dommer likte ikke den typen Nala er, og slik er det noen ganger. Merket også på Nala at været ikke var det enkleste, for hun hørte nesten ikke kommandoene jeg ga henne, ørene snurret nesten rundt oppå hodet hennes på søk etter kommandoene mine som hun ikke hørte i vinden. Nala ble plukket ut til å konkurrere om beste hode, men vant ikke i den harde konkurransen. Etter en usedvanlig lang dag, med dømming som tok ca 7 timer på ca 80-85 hunder valgte vi å reise tilbake til hotellet for at hunder skulle få tur, selskap og mat.

Dag nr 2 i Sverige på utstilling bestod av like mye blåst som gårsdagen og i tillegg faktisk litt yr. Valpene gjorde en god jobb i ringen i dag også, litt skummelt på bordet da dette ble flyttet inn i teltet, der blafret det godt i teltveggene. De plasserte seg heller ikke denne dagen, men vet du?, jeg hadde kun som mål at valpene skulle trenes på denne utstillingen, noe de absolutt trenger. Det var mange påmeldte valper så konkurransen var hard. Nala gjorde det ganske bra i ringen selv om hun ikke vant. Vi hadde ikke satt som mål at vi skulle vinne, men kunne hilse på mange nye hunder, hundeeiere og oppdrettere fra Sverige, rett og slett være sosiale, men det var ikke så lett i det været da alle stod inne i sine telt for å desperat prøve å holde på varmen. Nala gjorde en veldig god jobb i ringen, ja faktisk så hørte hun hva jeg ropte til henne, haha… Av en større gruppe med championtisper så kom hun på 3 plass, det var jeg veldig godt fornøyd med. Deretter ble hun plassert som nr. 4 i beste tispe klasse, veldig stolt av deg Nala.

Etter en kald og våt dag reiste vi videre til Danmark hvor Nala skulle prøve å hente cert for å bli dansk champion og valpene får mer trening og henter nye erfaringer. Takk til alle som var på den svenske spesialen som gjorde oppholdet vårt så hyggelig selv i dårlig vær. Håper vi ses igjen ved en senere anledning.

:baroo
About Jeaneth Catarro
En blandingsrase, en elegant tispe, gyllen av farge og uten rynker. Meget godt gemytt, noe sjenert, men med bestemte meninger. Langer godt ut i ringen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *