:baroo

17. oktober 2017

For en dag, for en debut i juniorklassen

Fredagen startet egentlig ganske bra, litt shopping og noen julegaver stod på gjøremålslisten min. Utpå dagen kjente jeg at “Hello…???”, influensa var på vei, kjempeflaks tenkte jeg. Kvelden og natten kom å jeg kjente feberen kom sigende over meg, toppers å jeg som skulle stille hunder på lørdagen. Morgenen kom og jeg kjente at dette ikke var en god start på dagen. Etter lang tid på badet klarte jeg omsider å komme meg ut i bilen, mens jentene var klare som egg etter å komme i gang, de merker når noe er på gang.

Da jeg omsider fikk krabbet meg ut av bilen og et visst antall motargumenter fra mamma og Frank på at vi bare skulle reise hjem, kom jeg meg inn i hallen. Litt febernedsettende og kvalmestillende føltes det noe bedre. Som om jeg ikke frøs fra før av, fikk jeg og alle andre kjenne på kulden i hallen, det var alt annet en varm der. Vi hadde oppmøte kl 11:00. Frank skulle hjelpe til med en junior slik at jeg ikke skulle slite meg helt ut i ringen. Jentene var klare å oppførte seg veldig godt, jeg var så stolt over Frank og Luna som debuterte sammen i ringen denne dagen. Begge jentene gjorde en god jobb, Tinka fikk excellent, CK, cert og Bir, Bir junior og Luna ble en god nr 2 med excellent, CK og reserve cert. Utrolig gøy med flott kritikk og med kommentar på at begge jentene var meget flotte basenji. Det varmer ekstra godt når dommer spør hvem som er oppdretter for to av de oppmøte, hvor jeg rekker opp en hånd å han snur seg mot meg og smiler og sier “meget godt jobbet av oppdrettet og flott handling” det varmer ekstra godt. Skryt gir en ekstra boost å adrenalinet steg i kroppen, plutselig føltes formen litt bedre.

Vi valgte å vente på gruppen siden det ikke var så lenge til. Tinka og jeg gjorde oss klare for grupperingen. Med en lundehund rett i rumpa, i det vi skulle løpe inn i storringen gjorde Tinka en piruett, men hentet seg fort inn igjen. God fart og lange steg kom vi oss gjennom storingen. Tålmodig som få stod Tinka helt stille å bare så på dommeren, vi ble plukket ut blant de 4 beste. Med fullt fokus løp vi en frem og tilbake opptreden for dommer og stilte opp igjen. Nr 4 og 3 ble plassert, jeg innså at nå var vi nærme en god plassering. Så ble nr 1 i gruppen opplest en basenji, jeg ble så glad å klappet Tinka stolt på hodet. Vi vant gruppa så gøy!! 🙂 En utrolig hyggelig dommer som smilte og snakket med Tinka og meg.

Da var det bare å vente på BIS junior og Bis. Jeg kjente formen var ekstremt varierende, men adrenalinet holdt meg oppe. Så var vi klare for Bis junior, nok en god opptreden av Tinka da vi entret ringen. Her ble vi også plukket ut blant de fire beste, og gikk til Bis 3 junior. Stor jubel, jeg var nok en gang imponert og stolt av Tinka. Hun har ikke løpt så mange ganger på en dag. Da var det bare BIS igjen, en veldig stor gruppe med hunder. Vi ble plukket ut til de 8 beste, men ble ikke plukket ut her. Mer forventer jeg faktisk ikke, Tinka gjorde en suveren jobb og det er lov å være sliten etter vinner av gruppe 5 og Bis-3 junior. En suveren dag for begge jentene, rolig og tålmodig begge to. Luna fulgte interessert med fra buret på tralla for hver gang søster Tinka løp inn i ringen. Leker som premie for flott innsats var jente fornøyd og klare for å reise hjem. Først da jeg kom inn i bilen kjente jeg virkelig at formen klappet helt sammen, da var det godt å komme hjem å hvile litt. Et slit gjennom dagen med feber i kroppen kan jeg konkludere med at det virkelig var verdt å dra seg ut av senga. Mange nye flotte rosetter har vi fått med oss, som brukes som motivasjon.

 

En stor takk til mamma og pappa som stilte opp å ble med på utstillinga for å se på jentene debutere som juniorer. En kjempe takk til Frank som handlet Luna til en god 2 plass med CK og reserve cert, jeg er veldig stolt av dere begge to. Vi er veldig fornøyd med resultatet fra denne helgen.

 

 

 

 

 

:baroo
About Jeaneth Catarro
En blandingsrase, en elegant tispe, gyllen av farge og uten rynker. Meget godt gemytt, noe sjenert, men med bestemte meninger. Langer godt ut i ringen.
One Comment
  1. Du er så god at det er en fornøyelse og lese om dere.Og en kjempeskryt til Frank som tok det på strak arm. En kjempe gratulasjon til dere alle både 2 og 4 bente.Kjempe glad i dere alle 6++++:)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *