:baroo

29. november 2017

«Hakuna Matata»-kullet 1 uke gamle

I dag er valpene 1 uke gamle, tiden går virkelig fort når du har 5 nøster å glede seg over. De vokser som bare det, melkebaren står åpen hele tiden og mamma Nala steller så fint med de alle sammen. Tenk at første valp var en tispe, hun får virkelig noe å bryne seg på med 4 brødre. Tenker nok at hun skal få holdt disse guttene i ørene.

Fødselen til Nala gikk ganske fort, ca 1 time etter at slimproppen gikk kom første valp. Vi har vært hjemme sammen med Nala da vi ikke var sikre på når fødselen skulle starte. Litt uro på natt til dag 60 merket vi at noe nærmet seg. Jeg skulle til fysioterapaut 14:30 å tenkte at det rekker jeg, mamma og pappa var jo hjemme sammen med Nala. I all hast samtidig som jeg skulle avgårde finner vi en kul i kinnet på Luna og tok henne like godt med siden vi måtte ut allikevel, alt ble plutselig litt mer hektisk. I det jeg er ferdig med fysioterapauten å venter på at Frank og Luna skal komme tilbake for å hente meg, ringer min mamma. “slimproppen har gått” Slimproppen kan gå helt opp til 1 uke før fødselen starter, men jeg visste at jeg ikke hadde så lang tid på meg, etter kort tid ringer mamma igjen å sier “nå river hun i teppet oppi valpekassa” Da forstod jeg at jeg ikke har så god tid allikevel. Frank og Luna fikk kastet seg i bilen å plukket meg opp i byen, straka vegen hjem bar det.

Hjemme finner vi mamma og Nala ved valpekassa, jeg ser tydelig at hun er i gang og  16:55 kommer første valp. En nydelig liten prinsesse som har lik tegning som storesøster Luna fra kullet i fjor. Videre kom gutt 2 og 3, alle 3 med god vekt, så var nr 4 på vei en stor gutt som Nala måtte ha hjelp til å få ut. Vi så jo at han var stor og Frank måtte settes på saken å hjelpe til som jordfar 😉 og med litt support kom det en stor gutt på hele 283g. Nala virket sliten, men rolig og vi trodde at hun var ferdig. Frank syntes han kjente mer bevegelse, men hun la seg så til rette at vi trodde det kun var vi som håpet på en til. Mamma sitter å beundrer Nala og de fine nøstene i kassen, Frank og jeg prøvde å få i oss litt mat. Så hører jeg mamma si ”nå kommer det en til”, og jammen der kom gutt nr 4. Tenk at det fine “reinsdyret” vårt Nala hadde 5 store valper i magen, ikke rart hun så litt stor og klumpete ut på slutten og da hadde litt kroppsform som reinsdyr…manglet bare en rød nese ..hehe. Godt at alt gikk bra, 5 flotte sterke valper ut på 2 timer.

Trygt og godt å ligge hos mamma.

Nå en uke senere har de vokst godt og vi har fått mye tid sammen med valpene. Resten av flokken synes det er utrolig spennende med nye lukter i huset. Det har vært en utrolig spennende uke og gledelig at mamma og pappa fikk være med å se fødselen. Hyggelig at de kunne bli med å nyte synet av valpene i noen dager før de reiste hjem igjen.

Utrolig godt å se at Nala er så rolig og trygg, hun passer virkelig godt på valpene sine. Akkurat slik som gode tisper skal, hun legger seg ned i kassen med stor forsiktighet.

Takk til alle dere som har gratulert oss med kullet på fb og meldinger 🙂

Jeg vil gi en stor takk til mamma og pappa for at dere passet fortet da vi var på utstilling i Lillestrøm. Og for at dere tok dere noen dager ekstra for å hjelpe oss. Også en stor takk til Gro og Helena som alltid er der når det er noe jeg lurer på å trenger litt råd. Dere er helt råe alle sammen. Takk, Takk

:baroo
About Jeaneth Catarro
En blandingsrase, en elegant tispe, gyllen av farge og uten rynker. Meget godt gemytt, noe sjenert, men med bestemte meninger. Langer godt ut i ringen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *