:baroo

18. februar 2018

Første utstilling i 2018

Bø var den første utstillingen i det nye året. Det har ikke blitt så mye trening på Tinka og Luna da det meste av tiden har gått til valpene fra Nala sitt andre kull. Merker at småjentene har kommet i puberteten og spøkelsesalderen. Alt er plutselig skummelt og de skal helst bestemme alt selv. Nala og Nikita fikk fri fra denne utstillingen, tror absolutt ikke at de synes det var dumt. Mye bedre å ligge i sofaen synes de.

Som sagt har det ikke blitt så mye trening på jentene i det siste, jeg hadde ikke de store forventningene om full pott med to “spøkelsesjenter”. Allikevel har de godt av å trene seg selv i denne alderen. Luna var mest opptatt av å snuse i kunstgresset, det var virkelig vanskelig å få henne til å få snuten opp fra gulvet. Denne frøkna har virkelig krefter og vilje å få henne opp med hodet er ikke det letteste når hun har bestemt seg. Det viste seg også ganske godt i ringen, Luna gikk mye med snuten i bakken og ville helst vise seg som den klovnen hun kan være. Hun viste seg fint på bord og foran dommer. Tinka har konkurranse hodet etter sin mor å løp med godt driv som hun aldri før har gjort. Det eneste jeg husker at jeg tenkte var “nå ryker snart hofter og knær ut av ledd” plutselig kjente jeg et par muskler og sener som det er lenge siden jeg har trent… hahaha. Tinka vise seg greit på bordet selv om hun tror hun ser spøkelser hele tiden. Foran dommer mistet hun helt konsentrasjon da hun fikk øye på en par store hunder som lå tett på dommerbordet, men det er en ny erfaring som hun også må lære seg å takle.

Det ble ikke de store resultatene for vår del. Det ble excellent på begge jentene denne dagen. Vi er allikevel fornøyd med jentene, de er bare 13 mnd og vi har mange muligheter videre til å vise oss bra. Nå håper vi snart på at det kommer litt mildvær til Sørlandet igjen slik at vi kan være litt mer ute.

Tusen takk til Steinar Østensen som handlet Luna og en stor takk til mamma og pappa som så trofast stiller opp og holder både oss og hunder med selskap. Tusen takk for en koselig dag til resten av basenjifolket, det var veldig hyggelig og sosialt.

Vi ses om ikke så lenge.  

 

 

 

 

:baroo
About Jeaneth Catarro
En blandingsrase, en elegant tispe, gyllen av farge og uten rynker. Meget godt gemytt, noe sjenert, men med bestemte meninger. Langer godt ut i ringen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *