:baroo

16. september 2018

Wow wow wow for en dag!

Denne utstillingen skulle bli den siste som småjentene hmm “kremt, ikke så små lenger” skulle være med på før de skal i gang med egne valper. Tinka meldte vi ikke da vi var sikker på at hun kom til å starte i løp først, slik som tidligere. Riktignok var ting på gang, men med litt start og stopp i løpet satte det i gang på flere her hjemme. Vi hadde meldt på Nikita, Nala og Luna av våre, i tillegg skulle jeg få æren av å stille pappa’n til våre jenter Yolo og Dahlia som eies av Faraoland i Sverige. Våre jenter hadde ikke så mye å hente da Nala er er ferdig champion, Luna og Tinka er full certet å må vente til de er fylt 2 år for å få siste cert. Vi hadde derfor kun Nikita som veteran som kunne hente et stor cert. Lille Dahlia skulle for første gang stilles i junior  og trengte et cert og Yolo i champion hanne hvor han jaktet storcert og Cacib. Sønn av Yolo og Nala jaktet også sitt første storcert.

Det var virkelig en ære å få muligheten til å stille Yolo, han betyr noe helt spesielt for oss i Catarro. Yolo er en meget spesiell basenji, han er alltid glad og det synes med en hale som går i hundre, han lager høylytte koselyder å legger seg flatt på ryggen med alle labbene i være så vi vet hvor Luna har dette fra. Fine Scott stilte i juniorklassen med 2 andre juniorer, han vant sin klasse med Excellent og CK. Yolo og min debut sammen i championklassen kunne ikke blitt bedre, det ble Excellent med CK. i beste hannhund vant pappa Yolo og ble 1BHK med Cert, Cacib og ble ny Norsk Champion. Dette var akkurat det vi jaktet, ekstra gøy at det går bra når de har reist hele den lange veien fra Sverige. Sønn/lillebror Scott kom på en flott 2 plass (2BHK) bak pappa Yolo ut av 4 hanner, det er vi veldig stolt av.

Så gjenstod det bare 4 hunder igjen for meg i ringen puhhh. For første gang i juniorklasse tispe var det Dahlia sin tur. En tispe med mye fart i, utrolig tillitsfull og snill som dagen er lang. Anna som har trent Dahlia har vært utrolig flink med henne, den lille frøkna har noen fantastiske steg. Hun var flink på bordet å vise seg fint frem for dommer, løp også utrolig lett og fint i ringen. I konkurranse med 2 andre juniorer kom hun på en 2 plass  i sin klasse med excellent, det ble dessverre ikke CK på frøkna. Neste ut i ringen var Luna i åpen klasse tispe, ikke noe spesielt å klage på denne frøkna, hun gjør det hun er trent på. Hadde kanskje ikke den rakeste holdningen denne dagen, kanskje fordi kroppen var litt i ulage med løpetid i hodet. Allikevel veldig fornøyd med Excellent og 3 plass i sin klasse, men uten CK. Kritikken var jeg allikevel veldig fornøyd med og at hun oppførte seg pent som vanlig og ikke mye trening før denne utstillingen ettersom fokuset har vært på våre kjære gjester pappa Yolo og Dahlia. regne maratonløpet ble det for en aldrende dame (meg).

Så var det selveste mamma Nala i champion klassen, jeg må innrømme at det var gøy å vise Nala igjen. Jeg håpet at episoden fra Piteå ikke skulle ha satt spor i henne å det viste seg at det skulle litt mer til for å vippe denne damen av pinnen. Tålmodig og snill gjør hun akkurat det hun kan, vise seg fra sin beste side. Den eneste champion tispe dermed ble hun nr 1 i sin klasse med CK og flott kritikk. Så var det siste tispe inn, nemlig selveste veteranen Nikita, en stund siden hun ble vist sist av den enkle grunn at hun hadde 2 små cert og er ikke glad i å kjøre bil. Nikita med sine lange steg løp med helt slakk line så stolt som hun aldri har vært før. Litt urolig på bordet, forstod ikke helt hvorfor dommer var så hyggelig å skulle kosemose snute mot snute hihi. Fine jenta mi stod helt stille da vi stilte opp foran dommerbordet. Det varmet skikkelig i hjerte da den røde lappen med Excellente og rosa for CK kom opp ble BIR veteran, Nikita var med videre til beste tispeklasse.

Så kom den delen av utstillingen som virkelig satte prikken over ien. Christopher som kjenner våre jenter som om de skulle vært hans egne hunder fikk æren av å vise Nikita i beste tispeklasse. Jeg viste Nala i beste tispeklasse. Vi ble plassert etter hvilken klasse jentene hadde vunnet derfor stod Nala som nr 3 og Nikita som nr 4 grunnet championklasse og veteranklasse. Det vil si at Christopher og Nikita satt rett bak Nala og meg. Dommer vinker frem Nala og meg til førsteplass, jeg husker at jeg så bak meg å at Nikita og Christopher fortsatt satt igjen der bak, plutselig ser jeg dommer vinker radarparet Christopher og Nikita frem, Christopher går inn på plass 3, jeg rekker å tenke “åhh det var nære certe” Så hører jeg dommer sier no no og vinker Christopher og Nikita frem til 2 plassen. Jeg trakk pusten dypt og turte nesten ikke tenke tanken. Vi jobbet alle fire iherdig, så peker dommer 1 på Nala og 2 på Nikita å den endelige avgjørelsen er tatt. Jubelen gikk rett i taket fra alle våre gode venner som heiet på oss fra sidelinjen og ikke minst fra trener/handler Steinar Østensen som også har vært med på å vise Nikita til cert. Christopher stod helt forvirret, jeg kastet meg rundt halsen på Christopher. Tror nok dommer lurte litt på hva som skjedde, hun smilte ganske bredt da hun forstod at hun hadde gjort en veteran til champion med kommentaren “ jeg er jo også veteran”…  Fy søren så gøy, championatet er Nikita så verdig, dette har vi jobbet for. Da gjenstod BIR og BIM igjen. Fineste paret som også har skapt sammen de to første Catarro jentene og starten på vårt oppdrett, sammen har de 7 valper. Selveste Nala og Yolo i BIR og BIM, Aslaug og Nala skulle gå sammen ettersom de har jobbet sammen før og jeg og Yolo skulle gå sammen. I god tresteg på begge handlere viste vi hundene så godt som vi kunne, begge super gira på å slå den andre. To runder løp vi hvor Nala og Yolo løp hver sin runde som nr 1. Dommer hadde bestemt seg å holdt i BIR og BIM sløyfa, det ble BIR, Cert, Cacib og ny Norsk Champion på Yolo denne dagen og BIM med Cacib på lille Nala’n vår. Så utrolig fornøyd med dagen, den kunne faktisk ikke blitt bedre.

Chagmas Black Magic Woman aka Nikita -Ny norsk Champion som veteran!

En helt fantastisk dag for Faraoland og Catarro, vi hentet det vi hadde jobbet så hardt for. Tusen takk for fantastisk hjelp av Handler Aslaug Nilsen og Jean Christopher Andersen, dere er helt råååå! En spesiell takk til Christopher som handlet Nikita i beste tispeklasse og førte henne til siste certet som gjorde til at hun ble Ny Norsk Champion. Vi i Catarro vil også gi en stor gratulasjon til Faraoland ved ved Helena Strömbert for flotte resultater og Ny Norsk Champion på pappa Yolo.

Takk til alle dere gode venner som heiet oss frem i ringen og for sosialt samvær. Sist men ikke minst en stor takk til Wingman Frank Catarro som alltid gjør forarbeidet med hundene og har kontroll på hvem som skal inn i ringen…. Kun du som kan denne jobben så godt, vi hadde ikke klart oss uten deg og du har en meget stor del av disse championatene.

Takk til alle konkurrentene, dere ga oss god konkurranse.
Vi ses igjen!

:baroo
About Frank Catarro
En tobeint hvit type av rasen Telemarking, men kanskje ikke spesielt rasetypisk. Relativt godt gemytt, men passer nok godt inn i Basenjiflokken med sine sære sider. Gjør seg best utenfor ringen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *